niedziela, 1 lipca 2012

Jesz i nie tyjesz!

Produkty Adam's Fitness Food można znaleźć na rynkach w Niemczech, Austrii, Norwegii, Szwajcarii, Luksemburga, Holandii, Finlandii, Belgii, Słowenii, Wielkiej Brytanii i Stanów Zjednoczonych. Do Polski trafiły niecałe 3 lata temu i od razu podbiły serca świadomych konsumentów. Są to produkty niskowęglowodanowe i wysokobiałkowe.
Jesz i nie tyjesz! Bez wyrzeczeń, skomplikowanych diet i efektu jo-jo!

  • Chleb Adama (węglowodany 1, 9 g, białko 33 g),
  • Makaron Adama (węglowodany 9 g, białko 67 g),
  • Pizza Adama (węglowodany 4, 1 g, białko 34, 5 g),
  • Ciasto czekoladowe Adama (węglowodany 5, 4 g, białko 18, 7 g),
  • BIO muesli Adama (węglowodany 25, 2 g, białko 33 g, cukry proste 9, 8 g),
  • BIO dżemy Adama (węglowodany 9, 5 g, białko 0, 5 g),
  • BIO olej arganowy spożywczy
  • Bio olej arganowy kosmetyczny
  • Czerwona herbata

Polecamy!
Chleb Adama
To gotowa mieszanka do upieczenia na bazie mąki migdałowej. Jest produktem naturalnym, bez konserwantów i polepszaczy o minimalnej zawartości węglowodanów i cukrów.
Wartość odżywcza                                         100 g / 35 g -1 kromka
Wartość kaloryczna                     1086 kJ (259 kcal) / 380 kJ (90,6 kcal)
Białko                                                             33 g / 11,55 g
Węglowodany (W) w tym cukry proste    1,9 g, w tym 0,6 g / 0,66 g, w tym 0,21 g
Tłuszcz roślinny                                            13,3 g / 4,65 g
WW*                                                       0,19 WW / 0,07 WW
W 100 g Chleba Adama jest tylko 1,9 g węglowodanów. W 100 g białego chleba mamy do 70 g węglowodanów, w chrupkim (np. typu Wasa) do 59 g, a w ciemnym do 36 g.
W Polsce zjadamy przeciętnie ok. 270 g chleba dziennie czyli ok. 100 kg rocznie, co przekłada się na następujące ilości spożywanych węglowodanów:
                             100 g / Dziennie / Rocznie
chleb biały               70 g / 189 g / 69 kg
chleb chrupki           59 g / 159 g / 58 kg
chleb ciemny           36 g / 97,2 g / 35,5 kg
Chleb Adama            1,9 g / 5,13 g / 1,87 kg
Jedząc regularnie Chleb Adama spożywamy mniej niż 2 kg węglowodanów rocznie, czyli aż o:
  • 67 kg mniej niż w białym !
  • 56 kg mniej niż w chrupkim !
  • 33,5 kg mniej niż w ciemnym !
Otyłość to poważny problem dla organizmu i najczęściej prowadzi do całego szeregu schorzeń. Jest coraz poważniejszym problemem współczesnej medycyny wywoływanym skutkami rozwoju cywilizacyjnego. W coraz większym stopniu dotyka również najmłodszych.

Chleb Adama zwiększa uczucie sytości do kilku godzin, co pomaga zachować regularność posiłków i ograniczyć podjadanie. W przypadku diabetyków czy osób z nadwagą, daje możliwość odciążenia organizmu z dużych ilości węglowodanów bez przechodzenia na restrykcyjne diety.
Chleb Adama jest bogaty w jednonienasycone kwasy tłuszczowe obniżające poziom „złego” cholesterolu LDL. Badania American Heart Association wykazały, że po włączeniu do codziennej diety migdałów (ok. 30 g) średni poziomu cholesterolu LDL spada o 4,4 % już po miesiącuChleb Adama wpływa idealnie na układ trawienny i cały organizm. Przyczynia się do wzrostu poziomu dobrego cholesterolu HDL i spadku trójglicerydów. Zawiera sproszkowane migdały, których regularne spożywanie wzmacnia naczynia włosowate i zapobiega miażdżycy, zawałowi serca, nowotworom, udarom mózgu, przedwczesnemu starzeniu się. Ma pozytywny wpływ na funkcjonowanie mózgu, pamięć i koncentrację. Działa antystresowo. Poprawia stan skóry, włosów i paznokci.
Pełnoziarniste dodatki zawarte w mieszance oraz możliwość włączenia własnych składników (orzechów, słonecznika, oliwek, kminku etc.) pozwalają wypiekać chleb o różnych smakach, dopasowanych do indywidualnych gustów, upodobań i fantazji kulinarnych.

Skład mieszanki: mąka migdałowa (witaminy E, B1, B2, PP, potas, cynk i magnez), gluten pszenny witalny, ziarna lnu, słonecznika, sól, przyprawy; pakowane osobno suche drożdże
Opakowanie (360 g) wystarcza na 1 bochenek chleba (ok. 600 g) lub 12 bułek.
Przygotowanie ciasta zajmuje tylko 3 minuty!
Termin przydatności do spożycia: do 24 miesięcy.
Zachowuje świeżość i walory smakowe do ok. 1 tygodnia.
Chleb Adama zajął pierwsze miejsce w kategorii produkty spożywcze na "DIABETICA EXPO", XIII Ogólnopolskim Sympozjum Diabetologicznym i VII Ogólnopolskim Forum Profilaktyki i Leczenia Otyłości we wrześniu 2009 roku w Toruniu.

Makaron Adama
Jest produktem naturalnym, bez konserwantów i polepszaczy o minimalnej zawartości węglowodanów i cukrów. Zawiera inulinę i proteinę grochową. Duża zawartość białka zwiększa uczucie sytości do kilku godzin, co pomaga zachować regularność posiłków i ograniczyć podjadanie. Jest doskonałym składnikiem diet specjalistycznych -np. dla diabetyków, kulturystów oraz diet odchudzających.
Inulina jest prebiotykiem (substancją obecną lub wprowadzaną do pożywienia w celu stymulacji rozwoju prawidłowej flory jelit. Jest surowcem do otrzymywania syropu wysokofruktozowego (substytutu cukru w produktach spożywczych) oraz środkiem zastępującym tłuszcz w produktach cukierniczych. Najczęściej jest pozyskiwana z korzenia cykorii (44 %).
Inulina pobudza wzrost korzystnej mikroflory przewodu pokarmowego (Bifidobacterium). Powoduje obniżenie poziomu cholesterolu i lipidów w surowicy krwi. Usprawnia pracę przewodu pokarmowego zapobiegając zaparciom i redukuje toksyczne metabolity. Stanowi doskonałą pożywkę dla bakterii jelitowych chroniących nasze jelita przed infekcjami bakterii gnilnych. Bakterie jelitowe produkują naturalne antybiotyki zwalczające grzyby i wirusy, wzmacniają system immunologiczny jelit, chroniąc m.in. przed rakiem i zapaleniem jelita grubego, zwiększają wchłanianie ważnych mikroelementów: wapnia, magnezu, cynku i żelaza, chronią przed osteoporozą.
W najnowszym badaniu laboratorium dr. Astrupa z Kopenhagi przeprowadziło losową próbę leczenia otyłości przy pomocy protein lub węglowodanów. Wnioskiem, który wyciągnięto z tych badań jest stwierdzenie, że dieta bogatsza w białka przyniosła większą utratę wagi niż dieta bogatsza w węglowodany. Dlatego okrojona dieta węglowodanowa połączona z rozsądnym spożyciem protein przynosi znaczną utratę wagi i tłuszczu, sprawiając, że każdy posiłek jest bardziej sycący.
Opakowanie 250 g wystarcza na 5 porcji (ze 100 g suchego produktu otrzymujemy ok. 290 g gotowego makaronu).
Termin przydatności do spożycia: do 24 miesięcy.
Skład: proteina grochowa, świeże jaja (20%), mąka pszenna, gluten pszenny witalny, inulina z korzenia cykorii, orkisz.
Wartość odżywcza                                 100 g / 50 g -1 porcja
Wartość kaloryczna              1509 kJ (357 kcal) / 755 kJ (179 kcal)
Białko                                                      67 g / 33 g
Węglowodany (W)                                      9 g / 4,5 g
Tłuszcz                                                     7 g / 3,5 g
Pizza Adama
To gotowa mieszanka do upieczenia na bazie mąki migdałowej. Jest także produktem naturalnym, bez konserwantów i polepszaczy o minimalnej zawartości węglowodanów. Zawiera sproszkowane migdały, których regularne spożywanie: wzmacnia naczynia włosowate, zapobiega miażdżycy, zawałom serca, nowotworom, udarom mózgu, poprawia stan skóry, włosów i paznokci, pozytywnie wpływa na funkcjonowanie mózgu, pamięć i koncentrację, zapobiega przedwczesnemu starzeniu się, działa antystresowo.
Skład mieszanki: mąka migdałowa, gluten pszenny witalny, białko mleczne, sól jodowana, pakowane osobno suche drożdże.
Z jednego opakowania 150 g uzyskujemy 250 g ciasta, które wystarcza do przygotowania dużej blachy pizzy.
Termin przydatności do spożycia: do 24 miesięcy.
Wartość odżywcza                                                                                                 100 g
Wartość kaloryczna                                                                                              1228 kJ (294 kcal)
Białko                                                                                                                     34,45 g
Węglowodany (W), w tym cukry proste                                                                    4,12 g / 0,5 g
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone (wraz z dodawanymi 2 łyżkami oliwy)  15,47g / 0,3 g
Błonnik                                                                                                                     3,58 g
Sód                                                                                                                          0,98 g
BIO Muesli Adama z ograniczoną ilością węglowodanów i minimalną zawartością cukru.
Nie zawiera konserwantów!
Wszystkie produkty w składzie pochodzą z upraw ekologicznych. Skład mieszanki: płatki sojowe, orzech włoski, płatki migdałów, sezam, pestki dyni, słonecznik, maliny, czarnaporzeczka, wiśnia, wiórki kokosowe.
Wartość odżywcza                                  100 g / 30 g-1 porcja
Wartość kaloryczna                    1661 kJ (396 kcal) / 497 kJ (119 kcal)
Białko                                                       36,4 g / 19,9 g
Węglowodany (W)                                     25,2 g / 7,6 g
Cukry  proste                                              9,8 g / 3,5 g
Tłuszcze                                                   13,8 g / 4,1 g
Kwasy tłuszczowe nasycone                       2,1 g / 0,6 g
Kwasy tłuszczo jednonasycone                  3,9 g / 1,2 g
 Kwasy tłuszczo wielonasycone                  7,8 g / 2,3 g
Cholesterol                                                0 mg / 0 mg
Błonnik                                                   12,9 g / 3,9 mg
Sód                                                          0,07 g / 0,02 g
Diabetic                                              BE 2,1 / BE 0,63

Ciasto Czekoladowe Adama (opakowanie 145 g)
 To specjalnie przygotowana mieszanka dla wszystkich miłośników słodyczy.
100 g kawałek zwykłego ciasta czekoladowego zawiera:
-33,2 g węglowodanów,
-21,1 g tłuszczów,
-7,21 g białka.
100 g Ciasta Czekoladowego Adama zawiera tylko 5,4 g węglowodanów (100 g = 0,5 WW ). Skład mieszanki: mąka migdałowa, gluten pszenny witalny, kakao, błonnik, sacharyna, aromat.
Wartość odżywcza                                100 g
Wartość kaloryczna                             1378 kJ (332 kcal)
Białko                                                   18,7 g
Węglowodany (W), w tym cukry proste   5,4 g / 2,8 g
Tłuszcz w tym kwasy nienasycone       26,2 g / 4,0 g
Sód                                                      0,3 g
Błonnik                                                8,7 g
BIO Dżemy Adama z aronii lub truskawki (pojemność 270 g)
Skład: 70 % BIO owoców: aronia lub truskawka, cukier ekologiczny-trzcinowy, woda, pektyna jabłkowa.
Wartość odżywcza              100 g
Wartość kaloryczna            180 kJ (434 kcal)
Białko                                   0,5 g
Węglowodany (W)                 9,5 g

Już 4. lipca br. kolejny odcinek materiału o prozdrowotnych produktach Adam's Fitness Food! Tym razem o olejach arganowych i czerwonej herbacie!

Dane kontaktowe:
Lucyna Gołda
Kraków
tel. kom. 694 726 298
adres e-mail: lucynagolda@op.pl
Misją firmy, która w Niemczech istnieje od 12 lat, jest promowanie żywności najwyższej jakości, uprawianej i tworzonej w sposób naturalny i ekologiczny, powrót do zdrowego jedzenia jak przed stu laty.
Zamówienia na te prozdrowotne produkty podnoszące jakość życia można składać u pani Lucyny Gołdy telefonicznie (tel. 694 726 298) lub mailowo (lucynagolda@op.pl).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz