wtorek, 7 sierpnia 2012

Allévo Zupa ziemniaczano-porowa

 Allévo Zupa ziemniaczano-porowa to środek spożyczy zastepujący całodzienną dietę stosowany do kontroli masy ciała. Łatwa i szybka jeśli chodzi o do przyrządzanie. Bardzo smaczna, lekko słona i dająca szybkie uczucie sytości! To posiłek o niskim IG (Indeks Glikemiczny) powodujący powolniejszy wzrost poziomu cukru we krwi, co zapewnia dłuższy dopływ energii. Nadaje sie do spożywania na ciepło i na zimno.

Sposób przygotowania:
Należy dokładnie przestrzegać podanych wskazówek!
VLCD (Very Low Carbohydrate Diet)-Dieta bardzo niskowęglowodanowa
1.Nalej 200-300 ml ciepłej, ale nie wrzącej wody do shaker’a.
LCD (Low Carbohydrate Diet)- Dieta niskowęglowodanowa
1.Nalej 250 ml zimnego odtłuszczonego mleka do shaker’a.
2.Wsyp zawartość torebki.
3.Mieszaj dokładnie przez 10-15 sekund.
4.Podgrzać zupę w mikrofalówce lub garnku (nie gotować).
Proszek powinien być dokładnie wymieszany z ciepłą wodą przed spożyciem. Zupę spożywać po 60 sec od podgrzania.
Składniki: odtłuszczone mleko w proszku, białko sojowe, modyfikowana skrobia kukurydziana, aromat (zawiera seler), błonnik owsiany, białko mleczne, błonnik z cykorii (inulina), minerały (cytrynian potasu, chlorek potasu, tlenek magnezu, chlorek sodu, glukonian cynku, fumaran żelaza, glukonian miedzi, glukonian manganu, jodek potasu, molibdenian amonu, chlorek chromu, selenin sodu), witaminy (kwas L-askorbinowy, amid kwasu nikotynowego, octan D-alfa tokoferylu, D-pantotenian wapnia, ryboflawina, chlorowodorek pirydoksyny, mono-azotan tiaminy, octan retinylu, kwas pteroilomono-glutaminowy, D-biotyna, filochinon, cholekalcyferol, cyjanokobalamina), emulgator (lecytyna sojowa), proszek serowy, olej rzepakowy, proszek serwatkowy, płatki ziemniaczane (1%), por (1%).
Gotowa zupa 300 ml wody zawiera 0,4 % soli kuchennej.
UWAGA:
1. Produkty
Allévo mogą być stosowane jedynie przez osoby zdrowe.
2. Produkty 
Allévo nie powinny być stosowane, jako jedyne źródło odżywiania u dzieci, młodzieży, osób starszych, kobiet w ciąży, karmiących piersią lub też osób z zaburzeniami odżywiania, ponieważ utrata wagi przez te grupy osób może być niezdrowa.
3. Produkty 
Allévo nie mogą być stosowane jako jedyne źródło odżywiania u osób z nadwagą i komplikacjami (np. cukrzyca, choroby serca, choroby naczyniowe lub zaburzenia przemiany materii) bez konsultacji lekarskiej.
4. Produkty
Allévo nie mogą być stosowane jako jedyne źródło odżywiania przez okres dłuższy niż 2 tygodnie bez konsultacji lekarskiej.
5. Produkty 
Allévo dostarczają odpowiednie, dzienne ilości wszystkich niezbędnych składników odżywczych.
6. Po 2 tygodniach stosowania
Allévo jako środka spożywczego zastępującego całodzienną dietę, produkty Allévo można stosować jako uzupełnienie właściwie zbilansowanej diety, zastępując nimi poszczególne posiłki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz