Na weekendowy obiad czy piknik proponujemy pyszną niskowęglowodanową i wyokobiałkową pizzę à la Adamo. Zapraszam do obejrzenia fotorelacji z wypieku!
Polecam także bułeczki wypiekane z mieszanki Chleb Adama!
Przepis:
Do wyrobienia ciasta potrzebujemy: Pizza à la Adamo mix 143 g, 7 g drożdzy (zawarte), 5 g oliwy, 150 ml ciepłej wody. Wszystkie składniki mieszamy ręcznie lub za pomocą miskera. Wykładamy cienką warstwę ciasta na przygotowanej blasze z papierem do pieczenia i dodajemy własne składniki na wierzch według życzenia. Ja dodałam sery długo dojrzewające, ser Mozarella, oliwki, pomidory truskawkowe, paprykę oraz plasterki salami. Zostawiamy ciasto w ciepłym miejscu na 25 minut. Potem pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C przez 25 minut.
Do wyrobienia ciasta potrzebujemy: Pizza à la Adamo mix 143 g, 7 g drożdzy (zawarte), 5 g oliwy, 150 ml ciepłej wody. Wszystkie składniki mieszamy ręcznie lub za pomocą miskera. Wykładamy cienką warstwę ciasta na przygotowanej blasze z papierem do pieczenia i dodajemy własne składniki na wierzch według życzenia. Ja dodałam sery długo dojrzewające, ser Mozarella, oliwki, pomidory truskawkowe, paprykę oraz plasterki salami. Zostawiamy ciasto w ciepłym miejscu na 25 minut. Potem pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C przez 25 minut.
Skład:
Mąka migdałowa, gluten, białko mleczne, proszek białka, sól jodowana. Może zawierać minimalne ilości łubinu oraz soi.
Nie zawiera konserwantów!
Mąka migdałowa, gluten, białko mleczne, proszek białka, sól jodowana. Może zawierać minimalne ilości łubinu oraz soi.
Nie zawiera konserwantów!
Wartości odżywcze w 100g
Wartości kaloryczne 1228KJ / 294KCal
Białko 34.45g
Węglowodany, w tym cukry proste 4.12g / 0.5g
Tłuszcz, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 15.47g / 0.3g
Błonnik 3.58g
Sód 0.98g
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz